Què és primer? El software o el procés?

Ens hem trobat molts cops amb empreses que han invertit molts diners en diferents aplicacions informàtiques que intentaven solucionar algunes de les mancances en quant a definició de processos de les organitzacions amb resultats limitats. Aquest és un clar exemple que sempre és millor partir d’un model conceptual organitzatiu i, després, els diferents sistemes informàtics s’hi han d’adaptar.

En realitat, aquesta manca de definició i seguiment en el procés de forma disciplinada fa que una decisió força comú i fins a cert punt, normal, és l’adquisició d’un software “que solucioni” els problemes organitzatius interns. En molts dels casos aquests sistemes informàtics ho fan, però de forma parcial.

A FeedBackGround proposem un model conceptual que abraça totes les potes que fan que la solució finalment proposada ho inclogui tot; es diu, sistema POP.

POP

 

Aquest sistema el que fa és examinar el procés o processos que estem analitzant, tenint en compte l’organigramasota el que anirà relacionat, així com la idoneïtat de les persones que l’estan executant. Com a complements del coreanterior, hi ha els sistemes d’informació que han de donar cobertura al model bàsic, així com el propi sistema de gestió (kpis i reporting) que també ha d’estar alineat amb totes les definicions prèvies.

 

En definitiva, si volem que els nostres sistemes d’informació donin el màxim profit possible, és imprescindible una molt bona integració amb la resta d’elements mencionats.

 

I ara, què és primer?

Deixa un comentari