La importància de la bàscula!

Tots, en un moment o altre de la nostra vida hem controlat el nostre pes, ja sigui per raons mèdiques ja sigui per temes estètics. De ben segur que, independentment de la dieta seguida, una de les activitats més importants durant el procés d’aprimament és el control del pes mitjançant la bàscula. En definitiva, el nostre metge ens fixa un valor objectiu i nosaltres anem fent el seguiment adequat de l’indicador pes (KPI o Key Performance Indicators).

la-importancia-de-la-bascula

Dit això, aquest fet que sembla tant normal com és fer un control diari del pes per anar veient l’evolució de les accions dutes a terme per assolir l’objectiu fixat pel facultatiu, per què ens costa tant en el món empresarial? Tenim indicadors (KPIs) per mesurar de forma periòdica com evolucionen les xifres pel que fa als objectius fixats?

Per la nostra experiència, hi ha moltes empreses que no fixen els objectius de forma explícita i clara, fet que dificulta molt saber si les accions executades ens porten a algun lloc. També hi ha casos en què, tot i fixar els objectius de forma adequada, el seguiment i la disciplina necessària per assolir-los no està implementat de forma sistemàtica. Cal molta disciplina per reduir pes. Perquè no ha de ser el mateix en el cas dels objectius empresarials?

I per últim, continuant amb el símil, les decisions diàries no són iguals quan el control de la bàscula és diari que quan es fa cada 15 dies. Petites decisions basades en la informació del pes del dia controlat a primera hora del matí són diferents que les que es poden prendre quan fa 15 dies que no es controla. També és cert que a vegades no el volem controlar, però en el món empresarial aquest luxe no ens el podem permetre.

I vosaltres? Teniu ja els indicadors ben definits i heu posat en marxa les accions de forma disciplinada?

Deixa un comentari