Elimina les teves fulles d’Excel en 5 dies!

En moltes de les visites que fem a diferents empreses ens trobem que una constant que es repeteix és l’existència de nombroses fulles d’Excel que neixen, es reprodueixen i, de vegades, moren en un hàbitat natural com és l’organització empresarial.

El motiu principal que origina això, com si fos un virus maligne, és la manca d’un sistema (en aquest cas també seria immunològic) que no permeti la creació d’aquests arxius. És molt habitual trobar males definicions de processos i responsabilitats, la qual cosa genera la solitud de l’empleat davant d’una determinada problemàtica i en aquest moment, el seu millor aliat és el full d’Excel. Aquests fulls, amb el temps, s’envien a altres persones que fan noves versions o introdueixen canvis en la seva estructura la qual cosa porta, al cap d’uns mesos, a haver de posar en marxa un altre sistema per poder treure conclusions i prendre decisions respecte del procés inicial i origen de tota la cadena.

Des FeedBackGround proposem fer un esforç per eliminar aquests fulls, aprofitant per redefinir el model conceptual (https://feedbackground.com/podem-funcionar-sense-sistema-operatiu/) i usar un sistema corporatiu (ERP, CRM …) que permeti prendre decisions de forma més ràpida i segura. I en el cas que això no sigui possible per tractar-se d’un procés molt específic o molt multifuncional, avui dia hi ha eines cloud que faciliten aquest traspàs a un cost molt raonable. Algunes d’aquestes eines poden ser:

AAEAAQAAAAAAAAgaAAAAJDk4NzgwMjMyLWFkNDQtNDNmZi1hMjhhLTc3ZTVmOTdiMzQ0ZA

Tenim casos en què, després d’una petita anàlisi, definició i formació (de no més de 5 dies) hem eliminat fulles d’Excel i hem introduït una nova solució, pràcticament, plug and play i amb moltes més funcionalitats i fiabilitat que l’estàtica fulla d’Excel. No es tracta de programar res, simplement de pensar, sobre la base del model definit, quina de les eines existents al mercat s’adapta millor i posar-la en marxa.

Un bon exercici per saber en quin punt es pot fer el canvi és partir del mapa de processos real de la companyia (no el de la ISO) i en quins casos s’està usant ofimàtica i seria interessant poder tenir algun model conceptual més potent i una solució tecnològica que aporti més valor que el full d’Excel.

Potència els teus processos (alineats amb la teva estratègia) en només 5 dies i comença a recollir els fruits.

Deixa un comentari